onsdag 12. oktober 2011

Når nabokjerringa lykkes

Varmer det når nabokjerringa lykkes eller er det litt ubehagelig?

Javisst varmer det. Og det er både moro og  trivelig.

Astrid på Gangstad Gårdsysteri har nok en gang fått et dryss av priser. Denne gangen i Stavanger, under Landsutstilling for gardsost. To gull og to sølv var premiene. Ysteriet fikk gullmedaljer for osten godt modnet Edel Blå og for Yoghurt naturell. I alt 33 ysteri deltok med 111 forskjellige oster.

Også Strømnes nyter godt av at folk gleder seg over det andre gjør. Ved flere anledninger har vi mottatt besøk, skriftlig materiale og muntlige historier knyttet til historien på Strømnes. Dette gjør at vi kan utvikle oss videre. Vi har i sommer blant annet hatt besøk fra Canada, fra etterkommere av Ane Bergittes halvbror og vi har fått hilsen fra etterkommere av av kjæresten og de to barna Hans Jacob Schärer forlot på Kvikne og som vi kanskje får lære mer om.

Og ikke minst bildet fra Ole Andreas søskenbarn. Han har et gammelt maleri av Strømnes, malt av sin onkel Odd Andreas som vokste opp på Strømnes. Ole Andreas fikk laget en flott reproduksjon av bildet som nå henger så staselig på veggen i dagligstua til glede for alle som kommer på besøk. Det gjør seg flott på veggen men gir også verdifulle opplysninger om hvordan det så ut på Strømnes før krigen. For tiden er jeg opptatt av å finne ut hvordan hagen så ut "i gamle dager".

Slike puslespillbrikker er verdifulle og jeg er særs takknemlig.

Gratulerer til Astrid og takk for nydelig ost. Og takk til alle som bidrar til å gjøre det spennende og hyggelig å drive dette gamle stedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar