fredag 25. september 2009

En stor dag

25. september er en stor dag for mange. Den ene gruppen som gleder seg, er jegerne. Elgjakta starter i dag. Jeg håper jaktlaget hans Gudmund Staberg har tatt med seg børsene og stilt seg i posisjon. Det er nemlig fra hans lag vi får elgkjøttet på Strømnes.

I fjor gikk det en ettårig elgkalv og gresset på ei slette på Utøya. På samme sted var også jaktlaget hans Gudmund Staberg. Det var like ved Snertinga at kalven ble skutt av Inge Jørstad den 10. oktober kl. 13.

Den veide 73 kg, noe som tyder på at den hadde levd godt. Ettårige kalver har det beste elgkjøttet. Foredlingen er utført av Inderøy Slakteri, som har spesialisert seg på foredling av vilt. Noe ble til hakk, annet til elgmorr og resten til biffer som du blant annet få smake i Oppsittergryta på Strømnes.

Den andre gruppen som har en stordag i dag er alle vi 700 damene som har vært på Stjørdal i dag og opplevd Kvinners Arena I år var det 10 års jubileum og dagen var spekket med svært bra foredragsholdere.

De to som utmerket seg så tårene trillet hos undertegnede var intervjuet med Angelique Awa fra Rwanda som er student og ambassadør for høstens TV-aksjon bosatt i Sandnessjøen. Alle kjenner vi til opprøret i hennes hjemland, men det er helt spesielt å høre henne fortelle sin historie.

Den andre var Mustafa Can, en svensk journalist med kurdisk bakgrunn som fortalte om sin mor og forholdet hans til henne. Mest var det likevel om det å være annerledes gjennom å ha utenlandske foreldre. For meg ble det en selsom opplevelse som satt lys på ting jeg aldri har tenkt over - bare har kjent så veldig godt.

Tårene trillet ikke mindre da Trond Viggo Torgersen foreleste om hvordan vi kommuniserer med hverandre og spesielt kommunikasjon mellom kjønn. Veldig moro og veldig treffende.

"Seieren" til Årets Arenakvinne gikk til Nina Udnes Tronstad, adm. dir. ved Aker Verdal. Vi er stolte over inderøyningen og gratulerer :-) http://www.t-a.no/naeringsliv/article92083.ece

Takk til Jostein som hadde ansvaret for den lekreste lunch. Mmmm. Det er den samme Jostein som også bistår Strømnes fra tid til annen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar