tirsdag 29. september 2009

Værmelding

Nå er det veldig mye vær her. Voldsomt mye. I løpet av en dag har vi solskinn, vertikalt regn med dråper i drueklassen og horisontalt regn med bistand fra sørvest’n. Så kommer sola igjen, men bare noen sekunder.

Alle avløp har fått en skikkelig test, for slik har det pågått i flere uker. De nye tretakrennene på uthuset har virkelig fått prøve seg og de fungerer godt.

Det brukes ikke tørketrommel på Strømnes. Alt sengetøy skal tørke i frisk vind. Det krever for tiden oppfinnsomhet og dobling av lintøykapasiteten!

Sørvesten kjemper mot tidevannet. Når det faller, (blir fjære sjø) ender de to opp i en veldig slosskamp ute ved Skoftin – et skjær like nedenfor Strømnes. Sjøen koker i dette basketaket, der vinden vil at vannet skal holde seg inne i Borgenfjorden mens vannet vil ut av Trondheimsfjorden, ut til havet. Saltvannet spruter helt opp til husveggen og vinduene blir hvite av salt. Det er et heftig skue.

Vi får trøste oss med at strømmen helt sikkert blir råbillig i vinter. Jeg tror nærmest vi kommer til å få betalt for å bruke den slik at de får tappet vann av de breddfulle magasinene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar