onsdag 6. juli 2011

Matauken er i gang



Å hente den første modne tomaten i drivhuset, kan vel knappest kalles matauk selv om den var veldig god :-)

Det som nå har startet er innhøsting fra den trønderske frukt- og bærhagen. Først ute er rabarbra. Det er ingen stor åker, men det blir det det blir og det ble 12 liter i år.
Rabarbraen lages til suppe med en blanding av jordbær. Sammen med en karamellpannacotta i sentrum av tallerken, får den bra terningkast selv av det strengeste testpanelet - nemlig neste generasjon.

Rabarbrasuppe
1 l vann
1,5 dl sukker
3 stjerneanis
1 kanelstang
1 liter frosset rabarbra
1 toppet ss maisennamel
3 dl jordbær

Vann, sukker og krydder kokes til sukkeret har smeltet

Ha  rabarbra. Kok opp og la det småkoke i 10 min.

Maisennamel blandet med vann
Has i suppa og gis et oppkok.

Ha i  jordbær. Mer eller mindre most.




Karamellpannacotta
1,5 dl sukker karamelliseres

3 dl fløte
2 dl yoghurt naturell
100 gr philadelphia
2 ts vaniljesukker
- has i og småkokes til karamellen har blandet seg med resten

3 plater gelatin bløtlegges kaldt vann i 5 min. Ha gelatinen i blandingen og rør til den smeltes. Avkljøles til den er lunken.

Pisk 2 dl fløte og bland den inn.

Fylles på glass og settes kaldt i min 3 timer.

Suppa serveres lunken med ei stor skje pannacotta i. Pyntes med jordbær og basilikum.


Vel bekomme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar