mandag 14. januar 2013

Jula ut og snekkeren inn
"På tjuandan hive'n Knut jula ut" het det i gamle dager. 20. dag jul er 13. januar og var dagen da jula skulle ryddes vekk. På Strømnes gjør vi det som i gamle dager.

Julepynten er i kjelleren, huskelista for neste år er oppdatert og vi kan ønske neste velkommen. Nemlig et arbeidslag av snekker og rørlegger og murer og. . og . I morges kom snekkeren og begynte på det som skal bli et nytt bad innerst på Kammerset.


Kammerset blir det første med "bad på rommet". Rommet ligger i hovedplan, noe som blir kjekt for gjester som er dårlig til bens og ikke ønsker å gå den lange loftstrappa. Sist og ikke minst vil Kammerset også fungere som garderobe/toalett når det er selskaper her.

Det gledes og samtidig er spenningen høy. Gulvet i Kammerset må åpnes for å isoleres med glava istedet for dagens leire. Hva befinner seg i åslaget? Er det noe som er råttent? Mus? Vepsebol? Det skal føres vann gjennom en meget tykk kjellermur. Går det greit . . ?

Er det noe jeg har lært i de 10 årene jeg har vært eier av Strømnes, så er det at ingenting blir som man har tenkt, når noe skal restaureres eller repareres.

Selv drar jeg om noen dager til Grüne Woche sammen med en hel gjeng fra trøndersk reiseliv. Grüne Woche er ei stor reiselivsmesse i Berlin hvor Norge har stand. Rett fra diskusjon om Glava og rørlegging til promotering av Innherred som reisemål. Det er stor variasjon i arbeidsoppgavene når man driver Strømnes.


Gammel isolasjon er bært ut: 2 tonn tørr leire. Inn med lettvekter fra Glava. Tørr leire i løs vekt og varmepumpe med vifte . . . dårlig kombinasjon. Vaske, vaske, vaske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar